Новини компаній
16:45, 24 травня

Етикет вживання алкоголю

Новини компаній

Етикет не нехтує алкоголем як предметом дослідження і хоча встановлює деякі правила, насправді, залишає при цьому багато свободи. І перший закон у цьому випадку – здоровий глузд. Пити алкоголь – це задоволення, але для нашої безпеки та безпеки інших краще не перестаратися.

А допомогти з правильним вибором кількості та якості алкоголю, залежно від типу майбутнього заходу, можуть і в онлайн-магазині Vintage. Тут представлено понад 3000 найменувань алкогольної продукції, розібратися в якій допомагають досвідчені консультанти сомельє. Можлива безкоштовна доставка додому у більшості регіонів країни, регулярно проводяться акції з приємними бонусами, постійним клієнтам – накопичувальна знижка.

Етикет вживання алкоголю, фото-1

Обслуговування в ресторані та вдома

Але повернемося до правил етикету споживання напоїв. Тут багато залежить від того, де саме ви плануєте застілля.

  • В ресторані. Завдання вибору вина залишається за запрошуючим, який попередньо повинен дізнатися про переваги інших відвідувачів. А офіціант запитає у нього думку про обрану етикетку. Потім усіх обслуговує офіціант. Або, у більш неформальній обстановці, той, хто замовив, наливає вино спочатку жінкам, починаючи з жінки праворуч, а потім чоловікам.
  • Вдома. Вишукані вина можна залишити в оригінальній пляшці, а прості краще розливати у спеціальні пляшки чи столові графини. Пляшку потрібно підносити до столу вже відкоркованою, обмотавши шийку серветкою і, наливаючи вино, тримати за тулуб, намагаючись не зачепити келих. Вино не слід наливати до того, як буде подано першу страву, а за наявності різних видів вин келихи не прибирають, тому що у кожного є своє призначення. Згідно з правилами, спочатку обслуговують жінку праворуч від господаря, потім жінку ліворуч від нього тощо, а потім переходять до чоловіків.

Пиво – правильна альтернатива алкоголю під час неформальних обідів («сніданків» на діловому жаргоні), і має подаватися охолодженим у спеціальних великих келихах, які посилюють його аромат.

Шампанським можна пригощати на обідах, що влаштовуються з важливих причин. Подають його дуже холодним у спеціальних келихах або фужерах, а можна подати шампанське замість солодкого вина разом із десертами.

Етикет вживання алкоголю, фото-2

Аперитиви та лікери

Аперитив пропонує можливість пити спиртні напої перед вечерею, чергуючи їх із вином та коктейлями. Господиня приготує та подасть келих безпосередньо гостям сама, або в цьому допоможе офіціант, якщо він запрошений та присутній.

Лікери завжди подають після кави. Після обіду показані коньяки, до яких часто додаються віскі, солодкі лікери та міцні спиртні напої. У кожного свій келих. Коньяк подається в наполеоні, віскі – у келихах для дижестивів, а міцні спиртні напої та солодкі лікери – у маленьких, простих чи чаркових стаканчиках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...