• Головна
  • Найкращі чаї для пригощання гостей
Новини компаній
15:30, 27 вересня

Найкращі чаї для пригощання гостей

Новини компаній

Коли збирається велика родина або приходять в гості друзі, хочеться організувати смачний солодкий стіл. Але звичайні чаї та кава іноді набридають, і виникає бажання пригостити гостей чимось оригінальним. На щастя, зараз є великий вибір сортів чаю, які відрізняються вишуканим смаком і стануть гарним частуванням. До того ж можна провести справжню церемонію, щоб було не просто смачно, але й цікаво. І в цьому допоможуть чай матча, улун і пуер.

Найкращі чаї для пригощання гостей, фото-1

Дані напої мають характерні риси та відмінності:

  • Матча – чай з Японії, сьогодні стає все більш популярним завдяки своїй унікальності. Він сам по собі доволі незвичний, і точно зацікавить гостей;
  • Улун – сорт китайського чаю, має квітковий аромат і великий букет смаків. Ступінь ферментації складає до 50%;
  • Пуер – теж чай родом з Китаю, при цьому є сильно ферментованим. Відрізняють шу пуер і шен пуер, кожному з даних сортів притаманні окремі смакові якості.

Варто знати, що всі перелічені види чаю дуже корисні для здоров’я. Тому їх особливо рекомендують вживати восени та взимку, щоб підтримувати імунітет на високому рівні. Також слід відзначити, що матча, улун і шу пуер дають заряд бадьорості, просто заряджають енергією, завдяки чому ці види чаю актуальні у першій половині дня або перед тренуванням. На вечірках стануть незамінними напоями, так як допоможуть довгий час зберігати бадьорий стан.

Що вибрати?

Щоб дійсно вразити гостей, можна запропонувати відразу три різновиди чаю. Таким чином у кожного гостя буде можливість вибрати те, що йому більше до вподоби. А заразом провести дегустацію, яка допоможе визначитись зі смаками. Звісно, необхідно дотримуватись певної міри, бо надто багато таких природних «енергетиків» може негативно вплинути на самопочуття. На відміну від звичного чорного чаю, улун і пуер п’ють маленькими чашками, а матча можна випити одну велику або середню, в залежності від концентрації.

Кожен з перелічених сортів треба правильно заварювати, бо від цього залежить смак напою. Легше всього з улуном, його достатньо залити гарячою водою, але не окропом. Пуер заварюється приблизно так само, але його краще витримувати в заварнику, і наливати невеликими порціями – чим довший час заварювання, тим краще розкривається його смак. Матча потребує певної процедури та спеціального посуду. Але результат, вишуканий смак, користь від вживання однозначно вартують витрачених зусиль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...