• Головна
  • Затверджено протиепідемічні заходи для закладів громадського харчування
16:13, 5 січня 2021 р.
Надійне джерело

Затверджено протиепідемічні заходи для закладів громадського харчування

Затверджено протиепідемічні заходи для закладів громадського харчування

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко  видав постанову №57 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

У документі зазначено, що відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів покладається на керівника та/або адміністратора закладу.

Персоналу мають перед початком робочої зміни вимірювати температуру та не допускати до роботи з ознаками респіраторних захворювань.

Персонал закладу забезпечується засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на не менше, ніж 2 робочі дні.

Відвідувачам на вході до закладу мають вимірювати температуру, столики мають знаходитись на відстані не менше 2 метрів один від одного, один стіл може бути поділений перегородкою.

Окрім цього:

-меню розміщуються для безконтактного ознайомлення біля входу або місця прийняття замовлення, у кількості, достатній, щоб уникнути скупчення людей, або на столах з матеріалу, що дозволяє проведення обробки дезінфекційним засобом. Дозволяється видача одноразових паперових меню з їх подальшою утилізацією; 

-видача замовлень в багаторазовому посуді здійснюється виключно за наявності умов для механізованого миття посуду з застосуванням посудомийної машини; 

-дозволяється користуватись одноразовим посудом з картону або паперу. Прибори та додатки до напоїв (цукор, мішалки, трубочки тощо) мають бути в індивідуальній упаковці; 

-забезпечується можливість безготівкового (безконтактного) розрахунку.

Окремо прописані умови для роботи закладів, що здійснюють обслуговування на виніс та/або на відкритих (літніх) майданчиках. А саме:

-прийом замовлень відбувається дистанційно (телефоном, з використанням засобів телекомунікацій), через спеціально облаштоване вікно (вхідні двері) закладу або безпосередньо через персонал закладу, які здійснюють обслуговування клієнтів на відкритих (літніх) майданчиках (офіціантів); 

-видача замовлень клієнтам або офіціантам та розрахунок здійснюється через спеціально облаштоване вікно або через вхідні двері закладу; 

-видача замовлень на виніс здійснюється виключно в закритій тарі/упаковці; 

-персонал, що здійснює обслуговування на відкритих (літніх) майданчиках отримує замовлення та здійснює розрахунок без входу до приміщення.

У закладах, що здійснюють обслуговування в приміщенн, ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ: 

-самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу представника персоналу закладу;

-функціонування дитячих кімнат; 

-проведення заходів визначених Кабінетом Міністрів України; 

-приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою); 

-функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливу напоїв клієнтами; у закладах швидкого харчування страви, напої, підноси та столові прибори повинні видаватися персоналом на прохання відвідувача.

Із повним тестом Постанови можна ознайомитись за посиланням

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#громадське харчування #правила #карантин
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...